Wat is dit?

Ja wat is dat toch voor bol hiernaast? Dat vraagt iedereen zich af.
Een paar jaar geleden deed ik in België een mooie opleiding spirituele stervensbegeleiding.
Prachtig en intens en gebaseerd op de eeuwige cyclus van leven en dood door reïncarnatie.

En zoals ze in België zeggen: het leven hier en het leven aan genezijde.
Suggestie van de docent was: Geef eens je verbeelding vorm over dat leven hier en aan genezijde.
En toen ging mijn fantasie aan de slag en mijn handen creërden.

De bovenste bol verbeeldt het leven aan genezijde, waar ik geen of bijna geen herinnering aan heb. De gouden lijn loopt van de top zijn (of haar) eigen weg tot ik via een zilveren koord naar de aarde mag om daar mijn leven te leiden en mijn les te leren.
Op die levensweg maak ik van alles mee, en de belangrijkste gebeurtenissen heb ik met vlaggetjes gemarkeerd: rood voor de yinne-ervaringen, blauw voor de yang-ervaringen, en beide kleuren samen voor ervaringen die niet alleen tastbaar, mannelijk zijn maar ook vluchtig, vrouwelijk.
En als dit leven klaar is, wordt het zilveren koord verbroken en mag ik terug naar waar ik vandaan kom. Noem het hemel, noem het het Universum, het Al, God of wat dan ook.
Beide delen worden met elkaar verbonden door zwanenveren die de engelenenergie symboliseren, de boodschappers tussen hier en daar.